Nieuws /

Jordy Buskermolen verrassende winnaar 19e editie

De 19e editie van AGU Egmond-Pier-Egmond werd vandaag met overmacht gewonnen door Jordy Buskermolen. Na de lus in Castricum pakte hij een ruime voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. In een tijd van 1.05.53 finishte hij vandaag meer dan verdiend als eerste op de Boulevard Noord. Bij de dames bevestigde Nederlands én Europees kampioen strandracen Pauliena Rooijakkers vandaag wederom haar officieuze titel van strandkoningin. Na een spannende strijd met Nina Kessler wist Rooijakkers bij de strandopgang het verschil te maken en pakte de winst in 1.08.33.

Het was een zware strijd in Egmond. Met een ijzige wind strak op kop bleef het tot Wijk aan Zee een grote groep van zo’n 100 fietsers. Diverse pogingen om een gat te slaan met het peloton haalden niets uit. Pas vlak voor het keerpunt in Wijk aan Zee ontstond er een uitgestrekt lint van fietsers, waarbij Buskermolen samen met Joris Blokker de koppositie wist te pakken. Samen reden zij met ruime voorsprong naar Castricum aan Zee, waar Buskermolen het verschil maakte. “Ik merkte onderweg dat ik sterk was en heb veel gehad aan Joris (Blokker). Toen ik bij Castricum als eerste naar beneden kwam, heb ik even getwijfeld om op hem te wachten, maar besloot er toch alleen voor te gaan”. De 25-jarige renner uit Kudelstaart heeft het hele seizoen geen wedstrijd buiten de top 10 gereden, maar won nooit. “Eindelijk is het gelukt. Ik zal vaak dicht bij de winst, maar dat het hier nu lukt is fantastisch!”. Timothy Dupont, winnaar van 2016, wist zijn favorietenrol niet waar te maken vandaag en finishte als tweede in 1.06.10. Joris Blokker werd derde in 1.06.11.

Ook in Egmond winst voor Rooijakkers

rooijakkers1200x628De dames konden vandaag tot aan het keerpunt in Wijk aan Zee mee in het grote peloton heren. Na het keerpunt reed het trio Roxane Knetemann, Nina Kessler en Pauliena Rooijakkers weg, echter moest Knetemann een kilometer later als eerste afhaken. Rooijakkers en Kessler reden vervolgens lange tijd kop over kop terug naar Egmond aan Zee, waar de wedstrijd bij de strandopgang beslist werd in het voordeel van Rooijakkers. “Ik kwam eerder door het losse zand heen en pakte daar mijn voorspong welke ik kon behouden”, aldus Rooijakkers die dit seizoen al 12 strandraces op haar naam wist te schrijven. Nina Kessler noteerde voor het tweede jaar op rij een tweede plaats, zij finishte
in 1.08.40. Roxane Knetemann, de winnares van 2016, werd derde in 1.10.28.

Grootste strandrace

Voor de 19e editie van AGU Egmond-Pier-Egmond schreven bijna 3.700 renners in. De 20e editie van ’s werelds grootste strandrace vindt plaats op zaterdag 13 januari 2018. Inschrijven is mogelijk vanaf begin augustus.

Mis niets en ontvang het laatste fietsnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief