Nieuws /

Bouw onderkomen KNRM en Reddingsbrigade Egmond nieuwe goede doel

De inrichting van het nieuwe onderkomen van de KNRM en Reddingsbrigade Egmond in Egmond aan Zee wordt het goede doel van AGU Egmond-Pier-Egmond. De deelnemers kunnen tijdens de inschrijving geld doneren voor de inrichting van dit nieuwe reddingsstation. De Egmondse Reddingsbrigade en KNRM Egmond openen in april 2018 het nieuwe modern en multifunctionele reddingstation.

De Reddingsbrigade Egmond zorgt voor de veiligheid op het strand, het duingebied en bij calamiteiten kort onder de kust, waarbij de nadruk ligt op zwemmers en kleine watersport.  De reddingsbootbemanning van de KNRM wordt 24/7 en onder alle weersomstandigheden ingezet voor mensen in nood, zowel watersporters als beroepsvaart. De beide reddingsorganisaties in Egmond, steeds bemand door vrijwilligers, werken steeds vaker en nauwer samen. Om Egmond en de omgeving nog veiliger te kunnen maken hebben deze organisaties besloten om deze samenwerking te intensiveren en om samen een nieuw onderkomen te bouwen. Edwin Buis van Reddingsbrigade Egmond: ‘We zijn erg blij met de keuze van deze twee evenementen voor dit goede doel, de donaties zorgen ervoor dat het nieuwe onderkomen uitgerust wordt met goed materiaal. De locatie van het nieuwe station is de huidige locatie van KNRM reddingstation Egmond.

Mis niets en ontvang het laatste fietsnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief