Nieuws /

Praktische tips

Verzorgingsposten
Langs het parcours worden twee verzorgingsposten ingericht. Op de posten wordt Isostar in bekertjes uitgedeeld en is water beschikbaar voor het vullen van een bidon. De eerste post bevindt zich na 17 km nabij de Noordpier in Velsen-Noord en de volgende verzorgingspost kom je tegen in Castricum aan Zee na 29 km. Op beide posten worden Isostar, krentenbollen en bananen uitgedeeld. Maak je gebruik van de verzorgingspost, dan verzoeken wij je nadrukkelijk niet midden op het parcours stil te gaan staan en ruimte te geven aan deelnemers die door willen fietsen.

Rode Kruis
Het Rode Kruis is op de volgende locaties aanwezig: Sporthal De Watertoren, start & finish, Castricum aan Zee en bij de Noordpier. De Reddingbrigade, de KNRM en voertuigen van ‘Keep them rolling’ rijden op het strand om uitvallers en fietsen mee te nemen. Uitvallers kunnen hun fiets daarna ophalen bij het gebouw van de KNRM op de Boulevard Zuid. Voor noodgevallen is het volgende nummer beschikbaar: 06-30819659 (alleen op zaterdag 13 januari).

Materiaalpost
Bij de sporthal, op het keerpunt op de Noordpier en in Castricum aan Zee kun je gebruik maken van de materiaalservice van Theo Schilder Tweewielers. De hulp is gratis, materialen (remblokjes, binnenbanden, enz.) dienen betaald te worden.

Ook op het strand bestaat de kans op een lekke band. Het meenemen van een reservebinnenband en een pomp is aan te bevelen.

Bikewash
Zoutwater en zand vormen een aanslag voor de fiets. Maak je fiets daarom direct schoon na afloop van het evenement. Dat kan op vier locaties in Egmond aan Zee;

– Op het parkeerterrein van VV Egmondia op de Sportlaan nabij de sporthal;
– Naast het botenhuis van de KNRM op de Boulevard Zuid;
– Op de Zwartendijk na de finish langs de Wiardi Beckmanlaan
– Bij Bikeshop Egmond aan de Trompstraat

Je kunt je fiets hier schoonspoelen en schoonmaken met behulp van Muc Off van AGU. Dit op alle locaties onder begeleiding van de fietsenmakers van Bikeshop Egmond. Je kunt hier tot 17.00 uur kosteloos gebruik van maken op vertoon van jouw stuurbordje. Houd wel rekening met enige wachttijd.

Ook kun je terecht bij de wasstraat van pompstation Texaco in Egmond aan den Hoef. Hier is geen begeleiding.

Omkleden en douchen
In Sporthal de Watertoren zijn een beperkt aantal kleedkamers beschikbaar waar je kunt omkleden. Hier is beperkte douchegelegenheid. Ook kun je gebruik maken van de kleedkamers van VV Egmondia waar ook douches aanwezig zijn.

Gedragsregels
Het dragen van een valhelm is verplicht. Verder vragen wij je om je aan de volgende gedragsregels te houden:

– Blijf zoveel mogelijk rechts fietsen en haal links in wanneer dat kan;
– Houd zichtbaar rekening met anderen en blijf beleefd;
– Volg aanwijzingen op van de organisatie, politie en verkeersregelaars;
– Gooi afval in een afvalbak;
– Waarschuw elkaar voor obstakels en strandpalen;
– Stop niet midden op het parcours, maar zoek hiervoor een geschikte plek aan de zijkant.
Houd er verder rekening mee dat je ook weer terug moet en dus tegenliggers kunt verwachten.

Mis niets en ontvang het laatste fietsnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief