Businessrace

De Businessrace werd in 1999 voor het eerst georganiseerd. Van de gezamenlijke tijd van de teamleden wordt een apart klassement opgemaakt. Daarom vormt dit onderdeel een wedstrijd in de wedstrijd. Bijna 200 teams worden dit jaar aan de start verwacht. De businessrace is daarmee uitgegroeid tot een zeer belangrijk onderdeel van AGU Egmond-Pier-Egmond.

Eén van de vele voordelen is dat deelnemers aan de businessrace direct starten achter de wedstrijdrenners.

Achter Sporthal de Watertoren, op de velden van VV Egmondia wordt een tent ingericht die exclusief toegankelijk is voor businessdeelnemers. In deze verwarmde tent kunnen deelnemers of vertegenwoordigers van bedrijven voor de start verzamelen en na afloop in een ontspannen sfeer napraten over hun race. Een gezellige dag is gegarandeerd. Wij nodigen jouw bedrijf daarom graag uit om met het eigen personeel of met relaties aan de businessrace deel te nemen. De afstand over het strandparcours bedraagt 36 km. De deelnemers hebben ruim drie uur de tijd om de race te voltooien.

Wedstrijd en recreatie business
Opnieuw is de businessrace gesplitst in twee categorieën, een wedstrijd- en recreatiecategorie. Bij inschrijving kun je kiezen in welke categorie je wilt deelnemen. Kies je voor deelname aan de wedstrijd businessrace dan kun je voor deze categorie maximaal twee teams inschrijven per bedrijf of organisatie. Daarnaast kan jouw bedrijf of organisatie een onbeperkt aantal recreatieteams inschrijven.

Startprocedure
Wederom krijgen de beste 20 wedstrijdteams van de vorige editie privileges bij de start. Deze teams staan vooraan in het startvak. De wedstrijdteams gaan wel gelijktijdig van start.

Inschrijven
Inschrijven voor AGU Egmond-Pier-Egmond Businessrace is mogelijk t/m 19 december. De inschrijving sluit eerder als de deelnemerslimiet van 4.000 wordt bereikt.

Een team bestaat uit minimaal 5 en maximaal 8 personen. Deze hoeven niet werkzaam te zijn voor het bedrijf of de organisatie waarmee je deelneemt.

Een aantal belangrijke punten met betrekking tot de inschrijfprocedure:

  • Betaling is mogelijk via IDEAL of via een factuur. Bij stap 5 in de inschrijfmodule kun je kiezen voor deze betaalmethode;
  • Pas nadat het inschrijfgeld binnen 21 dagen is voldaan, is de deelname definitief. Indien je direct met IDEAL betaalt, is je inschrijving definitief;
  • Na inschrijving ontvang je per e-mail een bevestiging en een toegangscode, waarmee je je deelnemers kunt uitnodigen om deel te nemen in het team;
  • De gegevens van de deelnemers hoef je dus niet paraat te hebben bij de inschrijving;
  • De namen kunnen tot 6 januari 11.59 uur worden ingevoerd en gewijzigd;
  • Klik hier om de handleiding door te nemen voor de inschrijving.

Tarieven
De kosten bedragen € 375,00 voor het eerste team. Elk volgend team betaalt € 275,00. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

*Bovenstaande bedragen worden in de inschrijfmodule inclusief BTW getoond. De uitsplitsing is wel op de factuur terug te vinden.

**Let op! Per aanmelding betaal je het hoge tarief. Indien je voor jouw bedrijf tweemaal het inschrijfformulier invult, betaal je dus twee keer het hoge tarief. Het is niet mogelijk om twee verschillende aanmeldingen van hetzelfde bedrijf samen te voegen tot één aanmelding.

Businesspakket
Bij het inschrijfgeld is het volgende inbegrepen:
• Stuurbordjes inclusief tijdregistratie voor acht personen (per team);
• Speciaal startvak per categorie (direct achter de wedstrijdrenners);
• Exclusieve toegang tot de verwarmde businesstent met cateringfaciliteiten;
• Gepersonaliseerde groepsfoto die na afloop gratis is te downloaden;
• Unieke herinnering voor iedere deelnemer;
• Omroepen van het deelnemende bedrijf bij start en finish;
• Uitslagen op internet (team én individueel).
Van de vijf snelste tijden binnen het team wordt een apart klassement opgemaakt. Dit zowel voor de wedstrijd als de recreatie categorie. Bij gelijk eindigen is de tijd van de eerst aankomende renner van het team bepalend voor de uitslag.

Combiklassement
Als deelnemers meedoen aan het Combiklassement (Saucony Egmond Halve Marathon de volgende dag), dan vragen wij je naast de namen ook de geboortedatum en postcode te vermelden.

Informatie
Voor meer informatie over de Businessrace: businessloop@lechampion.nl.

Handleiding Inschrijven Businessteams

Mis niets en ontvang het laatste fietsnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief