Over AGU Egmond-Pier-Egmond

Zaterdag 13 januari 2018 vindt de 20ste editie van de Strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond plaats. Een 20ste editie betekent tijd voor vernieuwing en verandering. We kunnen jullie nog niet vertellen wat jullie allemaal te wachten staat, maar één ding is zeker: het wordt een prachtige editie! Met of zonder mooi weer, we maken er ook dit jaar weer wat moois van. 

Deze winterklassieker over 36 km, onder auspiciën van de KNWU, kan door elke redelijk getrainde fietser worden volbracht. Ook dit jaar kunnen maximaal 4.000 mountainbikers deelnemen. De inschrijving start op 14 augustus 2017. 

AGU Egmond-Pier-Egmond is met vierduizend deelnemers al jaren de grootste en meest aansprekende Strandrace van Nederland en daarbuiten. De mountainbike top en wegrenners van naam gaan in het massale deelnemersveld de strijd aan, in een open wedstrijd over het Noordzeestrand onder vaak zware weersomstandigheden. De boulevard van Egmond aan Zee is wederom het decor van start en finish, waar een enorme mensen massa de ontknoping ieder jaar weer bijwoont.

Een extra klassement wordt opgemaakt voor de deelnemers aan de Businessrace, KNWU leden, Le Champion leden en het Combiklassement, waarbij wordt deelgenomen aan zowel AGU Egmond-Pier-Egmond als de Saucony Egmond Halve Marathon een dag later.

Top 3 2017

Mannen 1) Jordy Buskermolen Nederland
2) Timothy Dupont België
3) Joris Blokker Nederland
Vrouwen 1) Pauliena Rooijakkers  Nederland
2) Nina Kessler Nederland
3) Roxane Knetemann Nederland

Mis niets en ontvang het laatste fietsnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief