Toeschouwers

Moedig jouw helden aan! Lees hier meer informatie en handige tips over de verschillende locaties waar je AGU Egmond-Pier-Egmond met eigen ogen kunt aanschouwen.

Juich duizenden fietsers toe in Egmond aan Zee

Om 11.00 uur klinkt hier het startschot vanaf de Noord Boulevard. Vanaf dat moment kun je de wedstrijd volgen op groot scherm bij de Boulevard of op TV bij de verschillende horeca in Egmond aan Zee. Zorg dat je op tijd weer bij de finish bent om met eigen ogen te zien wie dit jaar de Trofee bemachtigd.

Het parcours in Egmond loopt vanaf de Noord Boulevard via de Boulevard de Vassy naar de hoofdstrandopgang waar de renners het strand op gaan. Ook dit is een leuke plek om het strandspektakel te bekijken.

Ook dit jaar staat weer de officiële jeugdwedstrijd op het programma. Het startschot voor de strandracespecialisten van de toekomst klinkt om 13.00 uur vanaf het strand nabij strandpaviljoen de Zeester, daarna volgt een parcours over het strand naar Bergen aan Zee en terug. De finish vindt plaats op de Noord-Boulevard. Lees hier meer over de jeugdwedstrijd.

Ben je in Egmond aan Zee neem ook een kijkje in sporthal de Watertoren waar verschillende partners hun nieuwste fietsartikelen presenteren. Ook vindt om 13.30 uur de huldiging plaats van AGU Egmond-Pier-Egmond. Om 14.45 uur vindt de prijsuitreiking van de jeugdrace plaats in de sporthal.

Kom je naar Egmond aan Zee kom dan op tijd in verband met verwachtte drukte. Wil je meer weten over de bereikbaarheid van Egmond aan Zee, kijk dan hier.

Technisch fietsspektakel in Castricum aan Zee

Omstreeks 9.15 uur worden de renners verwacht voor hun eerste passage in Castricum aan Zee. Hierbij volgen de deelnemers de kustlijn richting de pier in Velsen Noord, ze hebben er dan zo’n 9 km opzitten.

Rond 9.50 uur worden de renners na 27 km terugverwacht voor een spectaculaire uitstap van het strand. Het mulle zand bij de strandopgang, de steile klim, de trappen die zij moeten afdalen en de obstakels in de afdaling zorgen er voor dat dit misschien wel het meest spectaculaire onderdeel is van AGU Egmond-Pier-Egmond. Dit technische stuk is al jaren de plek waar het verschil gemaakt kan worden.

De gehele wedstrijd is hier live te volgen via het radio verslag van RTV80 wat door de speakers klinkt.

Op het parkeerterrein van Biesterbosch wordt een verzorgingspost ingericht. Hier kunnen de renners terecht voor ravitaillering, medische en technische ondersteuning.

In Castricum aan Zee wordt een voetgangersbrug geplaatst waardoor het mogelijk is om aan beide zijden van het parcours te komen. Deze is echter niet toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. Voor de komst van de renners wordt nabij het strand ook een oversteekplaats ingericht. Tot de eerste renners in zicht zijn kun je hier gebruik van maken, daarna uitsluitend van de brug.

Wij zijn er trots op dat AGU Egmond-Pier-Egmond plaats vindt in dit prachtige natuurgebied. Daarom willen we een ieder oproepen om afval in de bakken te gooien en niet op de duinen te gaan staan.

Bij de verschillende strandpaviljoens in Castricum aan Zee kun je terecht voor een hapje, een drankje of een complete lunch. Zo kun je de komst van de renners op comfortabele wijze afwachten.

In Castricum aan Zee kun je parkeren op het parkeerterrein van Biesterbosch, dit is betaald parkeren. Hou de afgezette parkeervakken vrij, dit is het parcours van AGU Egmond-Pier-Egmond.

Wijk aan Zee

In Wijk aan Zee is voldoende parkeergelegenheid. De renners komen hier twee maal langs over het strand. Rond 9.30 uur worden de eerste renners verwacht gevolgd door het langgerekte peloton. Omstreeks 9.40 uur volgt de tweede passage in noordelijke richting.

Het verste punt, de Pier, Velsen-Noord

Naar verwachting 9.35 uur arriveren de eerste renners bij het keerpunt nabij de Pier. Er is dan 17 km gefietst, vrijwel het hele stuk over het strand. Wie hier als eerste doorkomt mag zich gaan mengen in de eindstrijd om de titel.

De gehele wedstrijd is hier live te volgen via het radio verslag van RTV80 wat door de speakers klinkt.

Op het strand nabij de Pier wordt een verzorgingspost ingericht. Hier kunnen de renners terecht voor ravitaillering, medische en technische ondersteuning.

Parkeren kan op het parkeerterrein aan het einde van de Reyndersweg of in de parkeervakken langs de Reyndersweg.

Kijken op het strand

Uiteraard kun je ook elders op het strand de fietsers voorbij zien komen. Het strand is te bereiken via Egmond aan Zee, Castricum aan Zee, Wijk aan Zee, Velsen Noord en tussenliggende strandopgangen. Let wel op dat honden aangelijnd zijn en dat kinderen aan de hand gehouden worden. Op het strand rijden diverse voertuigen van de Landmacht ter ondersteuning van AGU Egmond-Pier-Egmond, geef deze voertuigen en de fietsers ruim baan om te passeren. Ga bij voorkeur aan de duinenkant staan om de renners aan te moedigen.

Volg AGU Egmond-Pier-Egmond thuis via de Live stream

AGU Egmond-Pier-Egmond is live te volgen via een livestream op deze website en op de radio en televisie via RTV80. Lees hier meer over de Livestream en het radioverslag.

Prijsuitreikingen & cheque overhandiging in Sporthal De Watertoren

De eerste drie mannen en vrouwen van AGU Egmond-Pier-Egmond worden om 14.45 uur gehuldigd in Sporthal De Watertoren. De prijsuitreiking van de jeugd is hier om 12.30 uur. De Cheque overhandiging aan het officiële goede doel van AGU Egmond-Pier-Egmond,KNRM Egmond, is omstreeks 12.20 uur.