Parcours

epe_castricumDe start van AGU Egmond-Pier-Egmond is op de Boulevard Noord in Egmond aan Zee. Vanaf hier gaat het parcours via de hoofdstrandopgang naar het Noordzeestrand. Het keerpunt is bij de Noordpier in Velsen (17 km). Op de terugweg wordt het strand bij Castricum aan Zee verlaten, waar de mountainbikevaardigheden op de proef worden gesteld met mul zand, klimmen, een afdaling van een van de trappen en hindernissen van strobalen. Het vele publiek dat langs de kant staat, maakt het uitstapje van het strand extra spectaculair. De finish is na 36 km op de Boulevard Noord in Egmond aan Zee.

Keren op het strand
De keerlus bij de Noordpier ligt op het strand. Voor de veiligheid van alle deelnemers is het belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk rechts aanhoudt en de keerlus rechtsom neemt. Voor een veilige passage worden hekken geplaatst. Het is belangrijk dat de aanwijzingen van borden en medewerkers worden opgevolgd.

Tijdslimiet
Een tijdslimiet van 3 uur wordt aangehouden vanaf de laatste start. Deelnemers die de eerste passage bij Castricum aan Zee buiten de limiettijd passeren worden uit de wedstrijd gehaald.

 

EPE parcours

Mis niets en ontvang het laatste fietsnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief