Parcours

epe_castricum

De start van AGU Egmond-Pier-Egmond is nog steeds op de Champs Élysée van Egmond aan Zee, de Boulevard Noord. Vanaf daar volgen via de hoofdstrandopgang 18 strandkilometers rechtstreeks naar de Pier in Velsen Noord. Nieuw is dat de renners de Pier in Velsen Noord oprijden, hier het strand verlaten naar de Reyndersweg om een kilometer verder weer het strand op te gaan. Nadat de renners de klim in Wijk aan Zee hebben gehad, rijden zij door naar Castricum aan Zee. Daar zal een steile klim, afdaling van trappen en hindernissen van strobalen ervoor zorgen dat renners het uiterste uit zichzelf moeten halen. De Boulevard Noord in Egmond aan Zee vormt 7 km verderop als altijd het decor voor de finish. De renners hebben dan 38 kilometer afgelegd, waar dat er voorgaande jaren 36 waren.

Wijk aan Zee
Het vele publiek wat hier jaarlijks trouw het evenement aanschouwt, wordt vanaf de Zwaanstraat beloond met naar verwachting een bepalend moment in de koers. De renners krijgen een 500 meter lange klim met een maximaal stijgingspercentage van 8% voor de kiezen die leidt naar Hotel Het Hoge Duin. Naar verwachting zal hier het verschil gemaakt worden. De klim is weliswaar kort en venijnig, maar kent in zijn steilste stuk een stijgingspercentage dat vergelijkbaar is met de Cauberg. Wie bij terugkomst op het strand richting Castricum aan Zee niet mee zit in de kopgroep of bij het klimmen teveel in het rood heeft gereden kan de kenmerkende Trofee van strandhout wel uit zijn hoofd zetten.

Tijdslimiet
Een tijdslimiet van 3 uur wordt aangehouden vanaf de laatste start. Deelnemers die de eerste passage bij Castricum aan Zee buiten de limiettijd passeren worden uit de wedstrijd gehaald.

 

 

 

 

 

 

 

Detailkaart Wijk aan Zee

Detailkaart Noordpier

Detailkaart Castricum

 

 

 

 

 

 

 

 

Mis niets en ontvang het laatste fietsnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief