• Startprocedure

Startprocedure

De start van de strandrace vindt plaats vanaf de Boulevard Noord in Egmond aan Zee. De starttijd is 09.00 uur.

[button url=”/files/2018/01/startprocedure-EPE-2018-def.pdf” label=”Bekijk hier de startcriteria”]

De start van AGU Egmond-Pier-Egmond is opgedeeld in diverse vakken waarbij ieder vak een categorie/onderdeel bevat. De categorie waarin gestart wordt, is aan een renner zelf te bepalen bij inschrijving, hierbij uitgezonderd de startvakken waar op uitnodiging of op basis van prestaties in plaats genomen kan worden. Hiervoor gelden criteria die hieronder staan beschreven. Aan ieder startvak is een kleur toegekend, deze kleur correspondeert met de kleur van het stuurbordje. Het is niet mogelijk in een ander startvak te starten. 

Nieuwe startprocedure vrouwen
De startprocedure voor de vrouwen is anders dan de vorige editie. Alle vrouwen starten vanuit startvak Roze. Dit vak wordt opgedeeld in 3 delen, prominenten, KNWU Licentiehouders en KNWU Basisleden. Om het startvak te bereiken wordt een passage gemaakt tussen de vakken zwart en wit. Volg de aanwijzingen van de medewerkers op. Zie het kaartje hieronder. De vrouwen starten na de mannen om 09.03 uur. 

Inrijden en toegang tot startvakken
Inrijden op de Boulevard is niet mogelijk. Toegang tot de startvakken vindt uitsluitend plaats via de zijwegen van de Boulevard volgens de aangegeven toegangswegen.

Klassement KNWU Strandrace Competitie heeft invloed op startpositie
Een hoge stand in het klassement van de KNWU strandrace Competitie kan een goede startpositie opleveren bij AGU Egmond-Pier-Egmond. Het klassement na vier wedstrijden is hiervoor leidend.
De vierde wedstrijd vindt plaats op 4 december. Daarna wordt de startlijst gepubliceerd en invitaties verzonden voor renners die op basis van het klassement een startpositie krijgen toegewezen.

De eerste startgroep
De eerste startgroep van AGU Egmond-Pier-Egmond kent vier startvakken die gelijktijdig van start gaan.

Startvak Nummers Kleur
Mannen prominenten 1 1 – 59 Wit met symbool
Mannen prominenten 2 60 – 110 Wit
Mannen KNWU wedstrijdlicentie 111 – 599 Zwart
Mannen KNWU basisleden 600 – 999 Paars
Vrouwen prominenten V1 – V20 Roze
Vrouwen KNWU wedstrijdlicentie V21 – V100 Roze
Vrouwen KNWU basisleden V101 – V500  Roze

Klik hier voor de volledige startvakindeling.