• Nieuws
  • AGU Egmond-Pier-Egmond krijgt wedstrijd in wedstrijd

AGU Egmond-Pier-Egmond krijgt wedstrijd in wedstrijd

Strandhotel Het Hoge Duin Klimklassement in Wijk aan Zee

Waar het kustdorp Wijk aan Zee tijdens voorgaande edities van AGU Egmond-Pier-Egmond slechts gepasseerd werd over het strand, is nu het dorp het middelpunt van het jaarlijks wielerspektakel. Het nieuwe parcours dat Le Champion, organisator van AGU Egmond-Pier-Egmond, al eerder aankondigde bevat een 500 meter lange klim met maximaal stijgingspercentage van 8%. De beste klimtijden worden geregistreerd en hier wordt een klimklassement van opgemaakt. De beste klimmers gaan met een leuke prijs naar huis, een hotelovernachting in Strandhotel Het Hoge Duin. 

Strandhotel Het Hoge Duin Klimklassement
Richting Wijk aan Zee komt tussen de duintoppen Strandhotel Het Hoge Duin in zicht. Dit prachtig gelegen hotel op 40 meter boven de zeespiegel in de duinen van Wijk aan Zee heeft het gloednieuwe klimklassement van AGU Egmond-Pier-Egmond geadopteerd. Het is de eerste editie van het Strandhotel Het Hoge Duin Klimklassement. Vorige edities zagen de inwoners van Wijk aan Zee de renners slechts tijdens hun passages over het strand, nu worden ze getrakteerd op wielerspektakel in het dorp. 

AGU Egmond-Pier-Egmond gaat van start
Om 9.00 uur klinkt het startschot voor AGU Egmond-Pier-Egmond vanaf de Boulevard Noord in Egmond aan Zee. Het parcours loopt over het strand naar de Pier in Velsen Noord. In Wijk aan Zee en Castricum aan Zee verlaten de renners het strand voor een technische passage. Met dit nieuwe, afwisselende parcours worden zowel de toprenners als de recreatieve renners flink uitgedaagd. 

Ramon Sinkeldam aan de start 
Le Champion, organisator van AGU Egmond-Pier-Egmond, is blij om te kunnen melden dat Ramon Sinkeldam zich aanstaande zaterdag op Boulevard Noord meldt om te starten in AGU Egmond-Pier-Egmond. Met enige regelmaat meldt de Nederlands kampioen wielrennen Sinkeldam zich aan het vertrek van een strandrace. Bij AGU Egmond-Pier-Egmond verscheen hij echter nog nooit aan de start. Vorig jaar schreef hij wel al een strandrace op zijn naam. Duidelijk is dat deze voormalig veldrijder goed overweg kan met de strandfiets en van plan is dit te laten zien in Egmond aan Zee.