Parcours

Vanaf de Champs Élysée van Egmond aan Zee start je AGU Egmond-Pier-Egmond. Via Velsen, Wijk aan Zee en Castricum rijd je naar de finish op de Boulevard Noord.

epe_castricum

Vanaf de start op de Boulevard Noord fiets je via de hoofdstrandopgang het strand op en fiets je 18 km rechtstreeks naar de Pier in Velsen Noord. Je krijgt hier de uitdaging om de Pier op te fietsen in Velsen Noord en verlaat hier vervolgens het strand naar de Reyndersweg om een kilometer verder weer het strand op te gaan. Nadat je de klim in Wijk aan Zee hebt gehad, rijd je door naar Castricum aan Zee. Met een steile klim, afdaling van trappen en hindernissen en strobalen is dit een flinke uitdaging. In totaal fiets je 38 km tijdens AGU Egmond-Pier-Egmond. 

Wijk aan Zee

Het vele publiek wat hier jaarlijks trouw het evenement aanschouwt, wordt vanaf de Zwaanstraat beloond met naar verwachting een bepalend moment in de koers. De renners krijgen een 500 meter lange klim met een maximaal stijgingspercentage van 8% voor de kiezen die leidt naar Hotel Het Hoge Duin. Naar verwachting zal hier het verschil gemaakt worden. De klim is weliswaar kort en venijnig, maar kent in zijn steilste stuk een stijgingspercentage dat vergelijkbaar is met de Cauberg. Wie bij terugkomst op het strand richting Castricum aan Zee niet mee zit in de kopgroep of bij het klimmen teveel in het rood heeft gereden kan de kenmerkende Trofee van strandhout wel uit zijn hoofd zetten.

Tijdslimiet

Een tijdslimiet van 3 uur wordt aangehouden vanaf de laatste start. Deelnemers die de eerste passage bij Castricum aan Zee buiten de limiettijd passeren worden uit de wedstrijd gehaald.

Detailkaart Wijk aan Zee

Detailkaart Noordpier

Detailkaart Castricum