• Over AGU Egmond-Pier-Egmond

Over AGU Egmond-Pier-Egmond

Zaterdag 12 januari 2019 vindt de 21ste editie van de Strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond plaats. Met of zonder mooi weer, we maken er ook dit jaar weer wat moois van. 

Deze winterklassieker over 38 km, onder auspiciƫn van de KNWU, kan door elke redelijk getrainde fietser worden volbracht. Ook dit jaar kunnen maximaal 4.000 mountainbikers deelnemen. De inschrijving start vanaf augustus 2018. AGU Egmond-Pier-Egmond is met vierduizend deelnemers al jaren de grootste en meest aansprekende Strandrace van Nederland en daarbuiten. De mountainbike top en wegrenners van naam gaan in het massale deelnemersveld de strijd aan, in een open wedstrijd over het Noordzeestrand onder vaak zware weersomstandigheden. De boulevard van Egmond aan Zee is wederom het decor van start en finish, waar een enorme mensen massa de ontknoping ieder jaar weer bijwoont.

Een extra klassement wordt opgemaakt voor de deelnemers aan de Businessrace, KNWU leden, Le Champion leden en het Combiklassement, waarbij wordt deelgenomen aan zowel AGU Egmond-Pier-Egmond als de Saucony Egmond Halve Marathon een dag later.

Top 3 2018

Mannen 1) Jasper Ockeloen Nederland
2) Rick van Breda Nederland
3) Ramon Sinkeldam Nederland
Vrouwen 1) Nina Kessler Nederland
2) Rozanne Slik Nederland
3) Ellen van Dijk Nederland